Geen categorie

Sedummatten

Waarom iedereen een sedummat moet hebben?


Het is een hele mooie daad en een mooi idee om de plek die u op aarde inneemt met uw bedrijf of woonhuis weer op een hoger niveau terug te schenken. Hierdoor geeft u de natuur weer de ruimte terug. Door middel van een groendak is dit tegenwoordig heel makkelijk te realiseren. Bijtjes en vlinders die het best moeilijk hebben in al die stenen tuinen krijgen het een stuk makkelijker als we dit meer toe passen. Op deze bescheiden manier draagt u bij tot een betere samenleving.

voordelen van sedummatten


Door het gebruik van sedummatten, dus groen, ziet het er in steden gelijk veel vriendelijker en prettiger uit. Veel groen om ons heen verlaagt aanzienlijk de stress bij mensen. Hier nog een aantal voordelen op een rijtje:

  • Luchtzuiverende werking
  • Goed voor biodiversiteit
  • Brengt natuur terug op ingenomen plek
  • Betere isolatie van het dak
  • Groendaken zijn mooi om te zien
  • Verlengt levensduur van uw dak
  • Makkelijk in onderhoud

Soorten sedum


Sedum is een soort vetplant die nauwelijks last heeft van plagen of ziekten. Het heeft de eigenschap om als een spons het vocht vast te houden om vervolgens heel geleidelijk weer af te voeren. Het is een hele sterke plantensoort die niet veel water nodig heeft om te overleven. Door al deze eigenschappen is sedum bijzonder geschikt als groendak. Er bestaan meer dan 30 soorten sedum. Een aantal factoren zoals zon, schaduw, schuinte van uw dak en de omgevingstemperatuur zijn bepalend voor de keuze van de sedumplanten. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om op basis van sedummat ook kruiden en grassen toe te passen.

Subsidiemogelijkheid


Omdat u met het gebruik van sedummatten meewerkt aan het verduurzamen van uw directe omgeving komt u bij de meeste gemeentes in aanmerking voor subsidie. Zo helpt u de natuur een handje en kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om de kosten laag te houden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *