Eten

Horeca pannen en horeca bestek kopen met deze tips

Op het ogenblik dat je van plan bent om een horecazaak te starten zal je kunnen vaststellen dat er behoorlijk wat verschillende zaken bestaan waar je rekening mee moet gaan houden. In eerste instantie is er natuurlijk het kopen van horeca pannen. Deze pannen zijn in heel wat verschillende uitvoeringen op de markt terug te vinden. Niet alleen het type pan is belangrijk, daarnaast moet er ook worden gekeken naar de kwaliteit waar deze over beschikt. Horeca pannen worden niet alleen veel intensiever gebruikt, daarnaast spreekt het voor zich dat ze bijvoorbeeld zeker geen afwijkende smaken mogen realiseren bij de voeding die wordt bereid. In ieder geval, wil jij ook graag de beste horeca pannen en het beste horeca bestek in huis kunnen halen? Hou dan absoluut rekening met de hieronder terug te vinden tips! 

Welke horeca pannen heb je allemaal nodig? 

Voordat we dieper ingaan op de aandachtspunten met betrekking tot het kopen van horeca bestek is het belangrijk om even te kijken in de richting van de verschillende soorten horeca pannen waar gebruik van dient te worden gemaakt. Het is lang niet altijd zo dat je als horecazaak verplicht bent om al deze verschillende pannen in huis te halen, integendeel. Vaak is het zelfs zo dat je aan enkele, specifieke pannen voldoende zal hebben. Hoe dan ook, enkele van de verschillende soorten horeca pannen die er bestaan zijn de volgende: 

  • Kookpannen; 
  • Koekenpannen; 
  • Wokpannen; 
  • Blinis pannen. 

Bovenstaande horeca pannen zijn uiteraard niet de enige exemplaren die er bestaan, maar ze geven je wel alvast een goed beeld van de diverse mogelijkheden waarover je beschikt. Omdat deze pannen in de praktijk best wel een behoorlijk prijskaartje met zich mee kunnen brengen is het wenselijk om voor jezelf een lijstje op te stellen waarop alle soorten pannen worden geplaatst inclusief de mate aan prioriteit waarover ze beschikken om ze te kopen. Op deze manier voorkom je dat je in één klap erg veel geld moet uitgeven voor jouw horeca pannen. 

De keuze tussen aluminium of RVS horeca pannen 

Zowel voor standaard pannen voor thuis als voor horeca pannen geldt dat ze aangekocht kunnen worden in verschillende soorten materialen. We maken op dit vlak concreet een onderscheid tussen aluminium enerzijds en RVS anderzijds. In het merendeel van de gevallen lijkt de voorkeur van zeer veel mensen vooral uit te gaan naar RVS horeca pannen. Dat is ook logisch, want van deze pannen is bekend dat ze over de best mogelijke kwaliteit en duurzaamheid beschikken. Dit gezegd hebbende zijn er zeker ook nadelen aan verbonden… of beter gezegd, ook aan aluminium horeca pannen zijn heel wat interessante voordelen verbonden die ervoor zorgen dat ze het overwegen meer dan waard kunnen zijn. 

Voor aluminium pannen geldt bijvoorbeeld in eerste instantie dat ze over een licht gewicht beschikken. Dit zorgt ervoor dat ze zeer eenvoudig gehanteerd kunnen worden. Daarnaast is het zo dat horeca pannen die zijn gemaakt van aluminium ook erg snel op temperatuur gebracht kunnen worden. Tel daar ook nog eens bij op dat de warmtegeleiding bij aluminium horeca pannen er om bekend staat werkelijk optimaal te zijn en het mag duidelijk zijn dat ook dit type van horeca pannen het overwegen absoluut meer dan waard zijn! 

Wat met het kopen van horeca bestek? 

Hoe belangrijk het kopen van kwalitatieve horeca pannen in de praktijk ook mag zijn, er dient uiteraard ook rekening te worden gehouden met het bestellen van horeca bestek. Een complete set met horeca bestek bestaat in de praktijk (minstens) uit maar liefst 50 verschillende soorten bestek. Uiteraard zijn er de standaard messen, vorken en lepels, maar er is meer. Wat namelijk ook te denken van andere, specialere besteksoorten zoals: 

  • Thee- en koffielepels; 
  • Dessertvorkjes; 
  • Serveerlepels;
  • Saladecouverts; 
  • Sauslepels; 
  • Een taartschep. 

Net zoals geldt voor het kopen van pannen dient er ook bij het in huis halen van horeca bestek rekening te worden gehouden met de kwaliteit waarover ze beschikt. Sta er immers steeds bij stil dat heel wat verschillende mensen vaak binnen een vrij korte termijn diverse keren van het bestek gebruik zullen maken. Investeer bij voorkeur dus één keer in echt kwalitatief bestek waardoor je niet snel terug zal moeten investeren. 

Hou ook rekening met de uitstraling van het bestek!

Hoe belangrijk de kwaliteit van het horeca bestek ook mag zijn, het spreekt voor zich dat het oog ook wat wil. Bestek vormt een opvallend element aan de tafel waardoor het belangrijk is om grondig stil te blijven staan bij niet alleen de zwaarte van het bestek, maar ook bijvoorbeeld de eventuele details die er in verwerkt moeten zijn. Alleen op deze manier zal je met zekerheid kiezen voor precies dat horeca bestek dat perfect zal passen bij de uitstraling en het karakter waar jouw restaurant of andere horecazaak over beschikt.