Geen categorie

Hoe koffie je werk dag kan beïnvloeden

Het is vaak een controversieel onderwerp op veel werkvloeren, de koffie van het bedrijf. Als je dan ook naar een nieuwe bedrijf gaat of een andere locatie is het vaak direct een vergelijking met wat jij op jouw bedrijf hebt. De opmerking van ‘oh dit is veel betere koffie dan die van ons, wat voor machine hebben jullie?’ is dan ook maar wat bekent in de zakelijke wereld. Het wordt soms binnen afdelingen een competitie van wie de beste koffieautomaten voor bedrijven kent en heeft staan. 

Meetings

Als de koffie niet goed is, door een switch of over het algemeen zal het dan ook kunnen gebeuren dat het je teamoverleg en meetings gaat overnemen. Mensen zijn toch snel geneigd als ze eenmaal beginnen met klagen over de koffie dat het een erg uitgebreid item wordt. Het blijft dan ook niet bij één overleg maar zal elke meeting snel als onderwerp kunnen terugkomen en dit gaat ten koste van agendapunten die wel moeten worden besproken.

Competitie

Een zakelijke koffieautomaat, is ook iets wat een eerste indruk zult nalaten op potentiële klanten en partners. Het geeft een beeld neer van klantvriendelijkheid en klasse. Je wilt dat het kopje koffie die je aanbiedt in de smaak valt en het liefste dat deze beter is dan die ze zelf hebben zodat ze graag terug komen naar jullie bedrijf voor misschien een tweede kopje koffie. Het is natuurlijk ook belangrijk dat overal op het bedrijf dezelfde koffiemachine staat zodat er geen onderlinge koffie competitie start, of migratie van koffie drinkers zodat afdelingen leeg of te druk worden.