Eten

Een heerlijk avondje uit in eigen huis

Door de coronacrisis vinden veel mensen het lastig om voor ontspanning te zorgen. Waar ze voorheen regelmatig avondjes uit gingen of met vrienden afspraken, zitten ze momenteel continu aan huis gekluisterd. Hierdoor ontstaat een gevoel van lamlendigheid, het missen van het ‘oude leventje’. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Want waarom zou je niet gewoon een heerlijk avondje uit in eigen huis kunnen organiseren?

Er zijn genoeg manieren om voor ultieme ontspanning in eigen huis te zorgen. Een avondje niet alleen bankhangen of de hele avond op je telefoon zitten. Maar echt tijd met je gezin of je partner doorbrengen. Een makkelijke maaltijd bestellen, de telefoons aan de kant leggen, mogelijkheden genoeg! Wij geven je een aantal tips voor dé ultieme avond uit in eigen huis. 

Plannen maar

Allereerst is het belangrijk om het avondje uit in te plannen. Dit moet natuurlijk niet zo moeilijk zijn, want waar je agenda vroeger vol stond met afspraken is deze nu juist nagenoeg leeg. Bespreek daarom direct samen met je partner of je kinderen wanneer jullie dit avondje uit gaan houden.

Het is ook mogelijk om een avond uit met vrienden te organiseren. En nee, dat betekent niet dat je de maatregelen aan je laars moet lappen en met je gehele vriendengroep in huis mag afspreken. Digitaal is namelijk veel mogelijk. Zet je telefoon of laptop op tafel of in de keuken en bereid via Facetime samen de lekkerste maaltijden en eet ze vervolgens op. Lekker genieten van de gezellige praatjes en heerlijke maaltijden. Wat eten we vanavond?

Leg de kinderen vroeg op bed

Heb je nog zeer jonge kinderen? Dan is uitgebreid tafelen waarschijnlijk niet iets waar zij op zitten te wachten. Bovendien heb je zo nog steeds weinig tijd om met je partner bij te kletsen en te genieten van de rust. Geef je kinderen daarom alvast van tevoren wat eten en leg ze vroeg op bed. Zo hebben jullie ‘s avonds alle tijd voor elkaar. Muziekje erbij, lekkere gerechten op tafel en telefoons aan de kant. Romantiek in eigen huis.

Trek je mooiste kleren aan

Wat doe je normaal gesproken als je echt een avondje uit gaat? Waarschijnlijk trek je je mooiste outfit aan, doe je moeite om je make-up en haar goed te doen en zet je je telefoon uit. Waarom zou je dit dan niet doen tijdens een avondje uit in eigen huis? Doe alsof je daadwerkelijk naar een fysiek restaurant gaat en besteed extra aandacht aan je uiterlijk.

Besteed ook wat extra aandacht aan de aankleding van de tafel. Steek kaarsen aan, kies voor een prachtig tafelkleed en doe je best om de omgeving gezellig te maken met een fijn muziekje.

Eten bestellen bij je favoriete restaurant

Natuurlijk kan eten van je favoriete restaurant zeker niet ontbreken. Gelukkig is afhalen en bezorgen gewoon nog mogelijk tijdens de coronacrisis. Bovendien geef je je favoriete restaurant zo ook nog eens een steuntje in de rug. Bekijk daarom direct of eten bezorgen Enschede mogelijk is en haal de lekkerste gerechten in huis. Zo bespaar je jezelf niet alleen een hoop tijd in de keuken, maar haal je ook nog eens dat échte restaurantgevoel in eigen huis.