Storm aan reacties

Wat een week! Toen ik zondagavond de berichten publiceerde over het vertrek van Theeschenkerij De Tuinkamer op deze site en op mijn Facebook pagina, had ik niet verwacht dat het zoveel teweeg zou brengen. Wat een hartverwarmende reacties op Facebook, van veel betrokken gasten die het erg jammer vinden dat De Tuinkamer gaat sluiten per 1 april. Natuurlijk ook een paar kritische noten, van mensen die zich niet thuis voelden in de theeschenkerij. Ik had graag een kans gehad om ook deze groep over de drempel te krijgen en welkom te heten.

Als je wilt weten wat de media heeft geschreven over het vertrek van de theeschenkerij, kijk dan op DUIC, Indebuurt en de artikelen in gedrukte media zoals hieronder in het AD en in de Telegraaf.

AD over vertrek theeschenkerij_8-3-2017

 

 

Theeschenkerij De Tuinkamer stopt per 1 april

De theeschenkerij sluit na vrijdag 31 maart helaas voorgoed haar deuren. Reden om te stoppen is dat de verhuurder andere plannen heeft met de begane grond in het landhuis.

Met pijn in mijn hart schrijf ik dit bericht, want ik ga zoveel missen; de vele fans en fijne vaste gasten die me altijd een warm gevoel bezorgden, de toevallige ontmoetingen tussen mensen, de fijne sfeer, de leuke activiteiten die hebben plaatsgevonden, de mensen die spontaan over me wilden schrijven in de media, de nog altijd enthousiaste reacties van nieuwkomers, kortom…. iedereen die De Tuinkamer een warm hart toedraagt. Ik wil jullie dan ook allemaal heel hartelijk danken voor al deze mooie momenten!

Komt er een nieuwe theeschenkerij op een andere plek? Die vraag heb ik me natuurlijk ook gesteld. Het blijkt nog te vroeg om deze te beantwoorden. Het is allemaal snel gegaan en er is eerst tijd nodig om te reflecteren en dan pas te herbezinnen op eventuele nieuwe avonturen. Na 10 jaar vaste banen in loondienst was het opzetten en uitbaten van Theeschenkerij De Tuinkamer zonder enige twijfel een fantastische onderneming!

Hopelijk zie ik jullie nog in maart,

Karen

Leuke recensie op Kidsproof

Weer een leuk artikel over Theeschenkerij De Tuinkamer! Deze keer op de website van Kidsproof. Dat we een leuke speelhoek hebben en kinderen het naar hun zin hebben in de theeschenkerij (ze willen vaak niet meer weg!) wisten wij natuurlijk al langer… Maar ontzettend leuk dat het nu op deze website beschreven staat.

“Ben jij ook zo gek op thee? Dan móet je een keer een kijkje gaan nemen bij Theeschenkerij De Tuinkamer. Hier kun je eindeloos talloze verrukkelijke smaakjes proeven. Heerlijk! En weet je wat extra leuk is? De kinderen kunnen gewoon mee! Er is namelijk een superleuke speelhoek. En samen smullen van thee met een lekker stukje taart (vooral de worteltaart is een aanrader!) is natuurlijk het toppunt van genieten.” Lees hier het volledige artikel.

Thee voor Valentijn

Heb jij al een cadeau voor je Valentijn? Of kom je thee drinken met je ‘schatje’? Drink dan ‘Mon Cheri’ in Theeschenkerij De Tuinkamer. Deze speciale liefdesthee is een geurige mix van kersen, frambozen, rozen, rabarber en nog vele andere verrassende ingrediënten… Love is all we need!

Foto website

Vermelding op ‘indebuurt’

Theeschenkerij De Tuinkamer is niet alleen bekend om de lekkere thee die je er kunt drinken en kopen. Nee…. ook de warme chocolademelk is inmiddels beroemd. Na Bier & Appelsap is de warme chocolademelk van De Tuinkamer nu ook opgepikt door indebuurt. Indebuurt is gek op Utrecht en wil daarom ook alles delen. Dus ook Theeschenkerij De Tuinkamer!

Het is toch fantastisch als een artikel zo begint:

‘Als je nog nooit bij het theehuis in Park Oog in Al bent geweest; ga je schamen. Het is een van de fijnste, verstopte plekken in Utrecht waar je knus binnen kunt zitten nippen aan een kop thee. Of aan een warme chocolademelk dus, zoals wij deden.’ Lees het volledige artikel

Cadeautjes voor de feestdagen

Bij Theeschenkerij De Tuinkamer kun je niet alleen terecht voor lekkere koffie, thee, sapjes, taart en lichte lunch… Je kunt er ook leuke cadeautjes scoren.

Wat dacht je van het meest voor de hand liggend; een zakje kerstthee of zelfs thee met champagne extract? Speciaal in huis voor de feestdagen. Uiteraard wordt deze thee ook in de theeschenkerij geschonken deze dagen! Maar ook voor geurstokjes uit Peru (uit natuurlijke materialen), het boek ‘Geluk in 8 koppen thee’ of keramieken engeltjes voor in de boom kun je in De Tuinkamer terecht. Ik hoop je nog te zien voor de feestdagen!

champagne-thee

kerstthee

Kerstmarkt een succes

Wat was het leuk op zaterdag 10 december in en rond Theeschenkerij De Tuinkamer!

Om 10u trapten we af met een workshop ‘kerst bloemschikken’. En dan niet zo truttig, maar een prachtig kerststuk om met trots op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Tijdens de workshop genieten van koffie en thee met uiteraard lekkere zoetigheden.

bloemschikken

Vervolgens maakten we ons op voor de kerstmarkt op het pleintje tegenover de theeschenkerij. De kraam lag vol met heerlijk lekkers van The Sweetfactory (onze huis patissier), zakjes kerst- en champagne thee, bloemstukjes en andere kleine cadeautjes. Erg jammer van het miezerige weer, maar de stemming zat er goed in!

3

In De Tuinkamer stond de zelfgemaakte gluhwein inmiddels klaar en begon het gezellig druk te worden. Vanaf het moment dat Vocal Lombok (een koor uit de wijk Lombok) begon te zingen, ging het dak eraf en barstte de theeschenkerij uit haar voegen. Filmpjes hiervan kun je zien op Facebook. De gluhwein was in 1,5 uur uitverkocht…. Volgende keer een grotere pan maken!

1    2

 

 

 

Theeschenkerij op UUT

Theeschenkerij De Tuinkamer wordt vermeld op UUT.nl – verliefd op Utrecht. Op UUT worden verhalen gedeeld over initiatieven en mensen die Utrecht mooi maken. UUT krijgt support van NJR – het netwerk van jongeren die ertoe willen doen – en Gemeente Utrecht.

Echt ontzettend leuk dat ze de theeschenkerij met al haar activiteiten voor de omliggende wijken, wilden toevoegen aan hun site. De schrijfster en fotografe vielen met hun neus in de boter tijdens het Thé Dansant ter viering van het eenjarig bestaan van de theeschenkerij.

THEESCHENKERIJ DE TUINKAMER: EEN ONTMOETINGSPLEK VOOR JONG EN OUD

In Oog in Al heb je bomen, water, speelplaatsen en natuurlijk een park. Maar wat je misschien nog niet hebt ontdekt is een landhuis middenin het stadspark, met daarin op de begane grond Theeschenkerij De Tuinkamer. Dit lokale initiatief werd opgericht door Karen van den Besselaar, die als ware thee- en koffieliefhebber besloot haar eigen theehuis te openen. Lees het volledige artikel.

fullsizeoutput_59a9-297x297

In top 5 voor de lekkerste warme choco

Wat blijft dat elke keer leuk om te lezen… dat de plek die je met zoveel liefde gecreëerd hebt, door anderen wordt opgepikt en gewaardeerd. Bier & Appelsap, een goede bekende van De Tuinkamer, heeft Theeschenkerij De Tuinkamer in haar top 5 voor de beste plekken in Utrecht om warme chocolademelk te drinken, opgenomen.

Zelf chocola scheppen bij Theeschenkerij de Tuinkamer
“Nog een fijne plek voor een wandeling: Park Oog in Al. En wat een feest om daarna zelf brokjes pure (melk kan ook) chocola in warme melk te mogen scheppen! Bij Theeschenkerij de Tuinkamer kan dat. Leuk voor Milou, maar zelf voel ik me ook weer een beetje kind op dat soort momenten. En helemaal als ik de chocoladedrab uit mijn lege kopje mag scheppen.”